Lluís Pasqual, director artístic de l’Arriaga els últims tres anys, s’acomiada del teatre municipal de Bilbao amb un curs de formació per a professors d’Educació Infantil i Primària. “El teatre és una concentració de la vida que ensenya a interrelacionar-se d’una altra manera“, va assegurar ahir Pasqual a la vintena d’assistents a la jornada inaugural dels cursos. “El teatre obliga a escoltar, i només amb això ja es justifica que es dugui als nens al teatre“, va afegir.

L’obertura dels cursos, celebrada ahir al mati a l’Arriaga, era oberta al públic i gratuïta, però només van assistir els professors interessats en els tallers. Els cursos complementen el programa pedagògic que Pasqual ha programat al colisseu bilabaí, que va començar la passada primavera amb Aventura en el teatre, una oferta per al públic de 7 a 12 anys composta per tres obres de producció pròpia: Alfabet A, El museu del temps i El somni de Jone.

Els dos cursos, un dirigit a docents d’Educació Infantil i l’altre als de Primària, tenen l’objectiu de fomentar l’experiència teatral en les aules i es desenvoluparan fins al pròxim 1 de desembre amb la participació d’experts procedents del camp de l’educació i de l’expressió artística. Els tallers tindran una durada de 15 hores i estan homologats pel departament d’Educació.

Pasqual conclou el pròxim mes de desembre el seu contracte amb l’Arriaga. Abans del projecte destinat al públic infantil, va dirigir les produccions de Hamlet i La tempestat, de Shakesperare. A partir del 1 de gener de 2008 assumirà la direcció artística Emilio Sagi (Oviedo, 1948), exdirector del Teatre de la Zarzuela i del Real.