Teatre de Guerrilla i el vicepresident i responsable de Cultura de la Diputació de Girona, Enric Vilert, mantenen oberta la polèmica arran de la suspensió del SupermerCAT de Teatre de Catalunya.

Mentre el trio d´humoristes afirmava ahir que ha rebut mots correus electrònics de suport de gent que s´han tobat en un cas semblant, Vilert insistia que van suspendre el festival perquè volien cobrar més diners de l´administració.

Vilert va assegurar en declaracions als periodistes que la Diputació havia doblat la dotació econòmica de l’any passat i no va voler entrar en qüestions personals.
Per la seva part, Quim Masfderrer, un dels tres components de Teatre de Guerrilla, va assegurar en una entrevista a Ràdio Girona que «el problema no és únicament econòmic» perquè «els diners, encara que tard, hi eren».

Masferrer va afirmar que Vilert no era conscient que el SupermerCAT implicava trenta municipis amb les corresponents regidories de Cultura, la qual cosa implica «una feinada tremenda».

«Limitar-ho a la qüestió econòmica és una falta de respecte per a tots els que estem treballant en el projecte i demostra un clar desconeixement de la cultura a la demarcació de Girona», va dir Quim Masferrer.

La guerrilla continua
L´actor també es va mostrar partidar-hi de «denunciar aquesta gent, que són uns incompetents» i «els ciutadans no ens mereixem això, volem uns polítics que estiguin al servei dels ciutadans i no com es pensen ells uns ciutadans que estan al servei dels polítics. Per tant, la guerrilla continua», va concloure.

Enric Vilert, per la seva banda, va assegurar que la suspensió del SupermerCAT de Teatre de Catalunya «és un tema més econòmic i empresarial que no pas un tema cultural».

En aquest sentit, va explicar que la Diputació de Girona «tenia ganes de seguir» amb el SupermerCAT i va afegir que, per aquest motiu, s’havia doblat el pressupost del festival, passant dels 30.000 euros del 2004 als 72.000 que s’oferien per a la propera edició. A més,va assegurar que la Generalitat havia compromès aportar-hi una subvenció de 100.000 euros.

El vicepresident de la Diputació de Girona va explicar que a Teatre de Guerrilla «no li devien semblar prou bé aquestes quantitats o pensava que, amb aquestes quantitats, no es podia fer».

Enric Vilert es va mostrar convençut que la discrepància amb l’empresa organitzadora es deu únicament a qüestions econòmiques i va afegir que «no té res a veure amb la política cultural de la Diputació de Girona».

El responsable de l’àrea de cultura de la institució, que va fer aquestes declaracions en la presentació de la cinquena edició del FITAG, va assegurar que «no tenim uns recursos il·limitats» i va destacar que «hem d’intentar ajudar, no només el món del teatre, sinó també el món de les lletres o de la música».

En un comunicat emès dimecres, Teatre de Guerrilla va responsabilitzar directament Enric Vilert de la suspensió del festival i el va acusar de tenir «maneres preconstitucionals».
El vicepresident de la Diputació no va voler entrar en qüestions personals, tot i que es va mostrar sorprès per les acusacions perquè «no hi ha hagut un enfrontament i no entenc tot aquest reguitzell d’atributs que m’atorguen».

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània