L’obra d’Èsquil Prometeu, en versió de Heiner Müller, amb direcció de Carme Portaceli, serà l’espectacle encarregat d’obrir el Grec Festival de Barcelona, el 13 de juny, al Teatre Grec de Montjuïc. L’espectacle comptarà amb la dramatúrgia de Pablo Ley i Carme Portaceli, espai escènic de Paco Azorín, música i direcció musical de Dani Nel·lo, i els intèrprets Carme Elías (Prometeu), David Bagés (Hermes), Lluïsa Castell (Ió), Gabriela Flores (Cor), Llorenç González (Violència), Pepa López (Oceà) i Albert Pérez (Hefest).

Müller, director teatral i poeta alemany és autor de peces teatrals com La màquina Hamlet o La missió, aquesta última dirigida amb gran èxit per la mateixa Portaceli el 1990. El Prometeu és una de les versions de Müller dels grans mites grecs i es representarà a partir d’una traducció de Feliu Formosa. El muntatge dóna peu a Portaceli per a una crítica reflexió sobre els poderosos en la que la directora comptarà amb la presència protagonista de l’actriu Carme Elías i, novament, amb música en viu a càrrec del saxofonista, compositor i intèrpret Dani Nel·lo.

Aquest espectacle és una coproducció del Grec Festival de Barcelona i el Centro Dramático Nacional, on es presentarà al llarg d’aquest any a partir d’una traducció d’Adam Kovacsis. Prometeu també es podrà veure a la propera edició del Festival de Mérida.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània