Després de la situació viscuda a causa del COVID-19, aquest
mes de setembre es reprenen les representacions dels espectacles finalistes del Premi BBVA de Teatre que estaven previstes al mes d’abril i que es van haver
d’ajornar.

El dissabte 19 de setembre a les 21.30 h, la Pista Jardí del Progrés de Martorell acollirà la representació de l’espectacle Solo creo en el fuego de Cia. Los Prometidos.

El Teatre de l’Aurora d’Igualada acollirà l’obra Accions de resistència de la Cia. Susanna Barranco, el dissabte 19 de setembre a les 21 h i el diumenge 20 a les 19 h.

El divendres 25 de setembre a les 21 h, el Teatre Ateneu de Tàrrega acollirà l’espectacle La Revelació de Cia. La Rueda/TeatrodeCERCA.

La darrera representació, Vaig ser pròsper de Cia. Projecte Ingenu, serà el dimarts 29 de setembre a les 21 h al Teatre Principal de Valls.

Els quatre espectacles finalistes de la vintena edició del Premi BBVA de Teatre han estat escollits d’entre més d’una seixantena de propostes teatrals procedents de companyies d’arreu de Catalunya.

EL 13 D’OCTUBRE, LA GALA FINAL
L’espectacle guanyador de la 20a edició del Premi BBVA de Teatre serà guardonat amb una gira, valorada en 20.000 euros, a diversos teatres de Catalunya, incloent-hi el festival Temporada Alta 2020 (diumenge 6 de desembre a les 18 h).
L’obra premiada es donarà a conèixer en el marc de la Gala Final que tindrà lloc el dimarts 13 d’octubre a les 20.30 h en un acte que es retransmetrà en directe a través
de Canal El 9 TV.

En el marc de la gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que col·labora també al certamen, concedirà una menció especial a la millor interpretació i al millor director dels espectacles finalistes.

EL JURAT
El jurat d’aquesta 20a edició està format per les actrius Mireia Aixelà i Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de
Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

SOBRE EL PREMI BBVA DE TEATRE
El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

El guanyador del Premi BBVA de Teatre 2019 fou l’espectacle Laika, de la Cia. Xirriquiteula Teatre.