L’actriu i directora Rosa Novell ofereix dilluns que ve, dia 23, a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure, una vetllada particular i única, que consisteix en la lectura dramatitzada d’alguns fragments del llibre Sin noticias de Gurb, un dels més surrealistes i divertits d’Eduardo Mendoza. L’actriu llegeix asseguda o estirada, segons les ocasions.

La història parteix del diari que va escrivint un extraterrestre, mentre busca un amic seu, també extraterrestre, que ha desaparegut de Barcelona amb l’aspecte de Marta Sánchez. Amb aquest plantejament absurd, Mendoza fa un retrat irònic del veritable rostre de l’home urbà en un moment de transformació de la ciutat que ens fa sentir alegres diu Novell. La novel·la es va publicar un any abans del Jocs Olímpics.

La lectura es recolza en la música composta expressament per a l’ocasió per Eugeni Roig, un dels compositors més sol·licitats del teatre i la dansa catalans.

Un espectacle signat per Eduardo Mendoza i Rosa Novell ofereix la unió de dos talents. Els textos de Mendoza figuren entre els més llegits per una generació de perfil jove i urbà, i Rosa Novell, que ha dirigit quatre obres, n’ha interpretat un bon feix i ha estat dirigida al cinema pel bo i millor dels realitzadors catalans, té un cartipàs ple de premis. Ella és qui va engrescar Mendoza a escriure teatre i ja han treballat junts en almenys quatre espectacles.