Xavier Graset conduirà el programa de YouTube, d'El Lliure: Com expressem les emocions al teatre?

El Teatre Lliure fa un pas més envers al món digital amb l’objectiu d’arribar a un públic més ampli i produeix Foyer/1, el seu primer programa audiovisual de reflexió teatral, que es podrà visionar al canal de youtube del teatre.

Així doncs, el Teatre Lliure es converteix aquesta temporada en un plató de televisió on compartir opinions i pensaments sobre qüestions extretes de la programació en curs. El periodista Xavier Graset moderarà aquestes converses a diverses veus, en les quals es convidarà creadors teatrals i espectadors abonats del teatre (prèvia inscripció necessària). Una oportunitat única per apropar artistes i públic i poder establir un diàleg directe i profitós entre tots dos.

Foyer/1 constarà de sis programes que s’emetran mensualment fins al maig de 2020. Es tractaran els temes següents: La societat banal (desembre), Els territoris fronterers: tot és teatre? (gener), Per l’humor a l’art (febrer), Nous codis per a les preguntes existencials de sempre (març) i Com construeix la identitat de la dona, l’art? (maig).

Foyer/1 forma part de la branca de la programació anomenada &acciódirecta, que engloba totes aquelles activitats que el Lliure ofereix perquè el públic pugui gaudir del teatre més enllà dels espectacles. Educar en el teatre i impulsar espais físics i mentals de reflexió són també objectius d’aquesta branca, que inclou el Programa educatiu, el programa de residències Ajuts a la creació Carlota Soldevila i l’Escola de pensament.

Programa 1: Com expressem les emocions al teatre?

Foyer/1 debuta amb un programa que parla de les emocions a escena i de la manera en què es creen i són percebudes pel públic. El programa planteja aquest tema a partir dels espectacles In Wonderland i Paisajes para no colorear, que han estat recentment a les sales de Montjuïc, i Flam, estrenat aquesta setmana a Gràcia.

En aquest primer programa, s’ha comptat amb la presència dels creadors Alícia Gorina, directora d’In WonderlandMarco Layera, director de Paisajes para no colorear i de quatre espectadors abonats del teatre.

Foyer/1: Com s’expressen les emocions al teatre? (programa 1).  Canal de youtube Teatre Lliure. Visionar, aquí

  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón
  • Paco Ibáñez