El Teatre Lliure donarà el tret de sortida a la temporada 2005-06 a partir del 14 de setembre quan Anna Lizaran, Emma Vilarasau i Marta Marco coincideixin a l’Espai Lliure amb Un Matrimoni de Boston. L’obra, de David Mamet i amb direcció de Josep Maria Mestres, és un projecte pendent de la passada temporada que ara s’ha pogut dur a terme mantenint el mateix equip artístic (la majoria prové de l’etapa de Joan Montanyès). La Sala Fabià Puigserver aixecarà el teló el proper 16 de setembre amb la Schaubühne am Lehniner Platz de Berlín i l’obra Der Würgeengel (L’àngel exterminador) de Karst Woudstra a partir del film de Luis Buñuel, dirigida per Thomas Ostermeier. “No es dedica a cap tipus d’efecte, sinó a un treball de tots el actors”, diu Àlex Rigola, al capdavant de la seva tercera temporada al Lliure. La peça gira entorn uns burgesos que queden atrapats a una casa després de sortir de l’òpera.

Roger Bernat torna al Lliure, aquest cop a Sala Fabià Puigserver, amb el seu Tot és perfecte, amb un elenc actoral format per joves d’entre 14 i 16 anys. La mateixa Sala acollirà a l’octubre Medeamaterial, de Heiner Müller dirigida per Anatoli Vassiliev. “És una proposta molt formal, que arriba d’una manera molt bèstia a l’emoció”, afirma Rigola. El monòleg compta amb l’actiru Valérie Drévile, que ha treballat amb directors com Lluís Pasqual i que prové de la Comedie Francese. A finals d’any William Shakespare i Àlex Rigola tornaran a unir-se amb Ricard 3r, estrenada al passat Festival d’Almagro i que tot just comença els assajos en català.

La primera proposta de dansa contemporània arribarà a l’octubre a la Sala Fabià Puigserver amb el coreògraf Jan Lauwers i l’espectacle de la Needcompany Isabella’s room. Al desembre tocarà el torn de Sidi Larbi Cherkaoui Les Ballets C. de la B. i Capilla Flamenca amb l’espectacle Foi. Abans d’acabar l’any Cesc Gelabert reposarà el seu darrer treball Psitt!! psitt!! / Caravan. La coreògrafa i ballarina Àngels Margarit tancarà la temporada de dansa al maig amb p.a.. A l’Espai Lliure es podran veure també coreografies de Wooster Group , A.T. de Keersmaeker, Isabella Soupart i Andrés Corchero.

Com ja van sent habitual a l’Espai Lliure el director Joan Ollé coordinarà a la tardor un cop més el recital12 llegeixen…, aquest cop dedicat al poeta Gabriel Ferrater. Al novembre Rodrigo García presenta la seva darrera creació, Borges + Goya, i acte seguit el ja mític tàndem Albertí-Cunillé estrenaran p.p.p., un text sobre Pier Paolo Pasolini

Al desembre a la Sala Fabià Puigserver arribarà Tragedia Endogonidia b.#03 Berlin amb dramatúrgia i direcció de Romeo Castellucci. “Fa temps que no veiem aquesta companyia. És un dels més emblemàtics directors i actualment responsable de la Vienal de Venència. El seu espectacle és una gran explosió visual i sonora”, apunta Rigola.

Al gener Els Joglars faran la seva particular aproximació a El Quijote amb l’obra En un lugar de Manhattan, que s’haurà estrenat aquesta tardor a Madrid. Al març Joan Ollé dirigirà El malentès, d’Albert Camus i a l’abril serà el torn de Carlota Subirós i la seva adaptació de Els estiuejants, de Màxim Gorki.

Altres noms catalans ocuparan l’Espai Lliure al llarg de la primavera del 2006: La finestra tancada d’Agustí Vila, f.r.a.n.z.p.e.t.e.r. de Sergi Fäustino i Última oportunitatde Carol López.

Per tal de fomentar la dramutúrgia contemporània de casa nostra, el Lliure ha encarregat cinc projectes, dels quals dos es presenten aquesta temporada a l’Espai Lliure: Bales i ombres (un western contemporani), de i dirigida per Pau Miró, i Arbusht, de Paco Zarzoso i dirigida pel mateix Àlex Rigola. En aquesta mateixa línia de donar oportunitats a joves dramaturgs i director, el Lliure manté el cicle d’assajos oberts, al voltant d’espectacles de la temporada. D’aquesta manera Vicent Tur estrenarà Veritat-Mentida, en relació a David Mamet. Raquel Tomàs escriurà al voltant de Shakespeare, Albert Tola sobre Pier Paolo Passolini, Marc Rosich estrenarà un nou text basat en Cervantes, així com Manuela Lorente ho farà sobre Màxim Gorki.

Al Grec 2006 el Teatre Lliure acollirà Hamlet/La Tempestad de Lluís Pasqual en coproducció amb el Festival de Barcelona. El Lliure també compta aquesta temporada amb coproduccions del Centre d’Arts Escèniques de Reus, amb Ferran Madico al capdavant, de l’Institut del Teatre (en el cicle d’assajos oberts) i del Teatro Español (Ricard 3r) que Mario Gas dirigeix a Madrid.

Concerts, exposicions, col·loquis i diàlegs seran algunes de les activitats al voltant de la programació que oferirà el Lliure.

Per a més informació podeu consultar el web del Teatre Lliure: #1www.teatrelliure.com#2www.teatrelliure.com#3

  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad