Un moment de la coreografia de Sidi Larbi Chekaoui i Damien Jalet.

Des d’avui fins al pròxim diumenge, el coreògraf belga d’origen algerià Sidi Larbi Cherkaoui torna al Mercat de les Flors per presentar Babel (words), la tercera i última part de la seva trilogia dedicada a la identitat i la religió, una sèrie que va començar el 2003 amb Foi (Fe) i va continuar el 2007 amb Myth.

Per aquesta peça, Larbi s’ha fet acompanyar pel treball del també coreògraf Damien Jalet i pels vídeos de l’artista visual Antony Gormley. L’argument de l’obra parteix del mite bíblic de la Torre de Babel, és a dir, del castic diví als homes que desafiaren el poder de déu.

Divuit intèrprets de tretze països diferents evoquen la llegenda a través de la dansa, entaulant les limitacions comunicatives que són al capdavall les responsables de les separacions, de les fronteres i de les diferències entre cultures. Una argumentació que poc a poc va desposseint de sentit la intolerància entre els pobles i les religions del món.

Tot i que la creació de seva companyia Eastman data de 2010, la trajectòria de Sidi Larbi Cherkaoui s’estén al llarg d’una dècada d’èxits que propicien tot un seguit d’espectacles que s’han convertit en referència de la creació contemporània de les arts del moviment. La seva dansa es caracteritza per barrejar trets d’un món personat i oníric, una fisicalitat retorçuda a més de posar l’accent ideològic en la multiculturalitat.

Aquesta setmana, a més, s’ha confirmat que un altre muntatge de Sidi Larbi visitarà en breu Barcelona. Es tracta de la reposició el pròxim agost al Liceu de Duna, muntatge estrenat a la darrera edició del Grec en el qual el coreògraf confecciona un espectacle a dues mans on barreja la seva particular manera d’entendre la dansa amb la de la coreògrafa sevillana María Pagés.

  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón