Fa cinc anys l’actriu Whoopi Goldberg es va llençar a l’aventura de la producció teatral amb la versió escènica de la pel·lícula Sister Act, que al setembre arribarà al Teatre Tívoli de Barcelona de la mà d’Stage Entertainment, responsable d’èxits com Mamma Mia!, El Rey León, La Bella y la Bestia o recentment Los Miserables. La producció va a càrrec de la pròpia Goldberg i en el cas espanyol també d’El Terrat. Aquesta setmana es realitzaran les audicions a Barcelona i Madrid, per a les quals s’han registrat més de 3500 candidats. Les entrades surten a la venda el proper 4 d’abril.

Sister Act, amb llibret de Cheri Steinkellner i Bill Steinkellner, música d’Alan Menken i lletres de Glenn Slater, es va estrenar al London Palladium del West End l’any 2009, produïda per Stage i Whoopi Goldberg, i tres anys més tard va arribar a Broadway. També s’ha pogut veure a Alemanya, Àustria, Itàlia, França i Holanda. Va estar nominat a 4 Premis Oliver i a 5 Premis Tony.

La pel·lícula original, estrenada l’any 1992, explica com la vida de les monges d’un plàcid convent de Nova York dóna un gir radical quan Deloris Van Cartier, una diva de la música vinguda a menys, es veu obligada a refugiar-se entre elles després d’haver estat testimoni d’un horrible crim. El film va resultar ser un blockbuster a principis dels noranta i se’n van arribar a fer fins a dues seqüeles més. Per a la versió musical, el compositor Alan Menken va realitzar una partitura totalment nova ja que l’espectacle no va poder aconseguir els drets dels temes de la pel·lícula.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània