Ramon Pujol i Albert Triola donen vida a l'Àlex i al Bruno a 'SMILEY Després de l'amor'.

Sembla que, a poc a poc, caminem pel dret. Després del tancament decretat per les autoritats, decretat per les autoritats el passat 30 d’octubre, l’Aquitània Teatre reprèn les funcions de SMILEY Després de l’amor de Guillem Clua. L’obra podrà acabar temporada i es mantindrà en cartell fins el 20 de desembre.

Estem molt contents de poder reprendre funcions. Serem dels pocs afortunats que encara tindrem unes setmanes per davant i tenim la possibilitat d’oferir la nostra feina i amb sort, amb molta sort, intentar amortitzar tot el capital invertit en l’espectacle“, comenta Guillem Clua que, juntament amb els actor Ramon Pujol i Albert Triola i amb el suport de La Brutal, han produït l’espectacle.

El dramaturg també afirma que el sector teatral ha estat “traït i maltractat” per un govern que ha promès unes ajudes que “encara no han arribat i són totalment insuficients“. “A altres comunitats com Madrid els teatres s’han mantingut oberts amb un 70% d’ocupació i tots els índexs sanitaris han evolucionat de manera favorable“, comenta Clua i conclou: “La millora de les xifres no és proporcional al sacrifici que s’ha fet i, com a resultat, han ferit de mort un sector que s’enfronta a companyies prop de la bancarrota, teatres en números vermells, acomiadaments… és una vergonya el que han fet“.

L’ESPECTACLE
Com ja us vàrem explicar a la presentació, SMILEY Després de l’amor recupera l’Àlex i el Bruno, els mateixos protagonistes que ens van enamorar fa 8 anys amb l’èxit SMILEY Una història d’amor, en una nova comèdia més madura, actual i que ens parla de les relacions gais però també de la crisi dels quaranta, el matrimoni, els fantasmes del passat i les expectatives que ens crea l’amor romàntic.

Així, l’obra, que dóna continuïtat al text estrenat el 2012, està pensada i escrita com una nova història per tal que es pugui veure sense haver vist la primera part. L’actor Albert Triola explica: “Els personatges eren arquetípics, però ara han madurat. Ara tenen una motxilla i són molt més complexes: tot el que et passa als 45 anys és més transcendent i les decisions han de ser més encertades“.

SMILEY Després de l’amor és, en paraules de Clua, “una reflexió sobre els tipus d’amor que existeixen i la realitat actual de les parelles gais, però també sobre la manera que tenim de relacionar-nos, per exemple a través de les xarxes socials, sobre com és l’amor per a dos homes gais que arriben al 40 o sobre la trampa de l’amor romàntic que ens mostren les pelis d’amor”.  Al que Ramon Pujol afegeix: “En uns temps en què les llibertats i la diversitat es veuen amenaçades, és important tornar a recuperar aquell esperit i aquells personatges.

L’èxit que va tenir SMILEY Una història d’amor, nacional i internacional, ha fet que escriure una segona part no hagi estat una tasca gens fàcil per a Guillem Clua. “Aquesta ha estat l’obra més difícil que he escrit mai. Sí, més que drames èpics de tres hores com Marburg o Justícia, més que adaptacions de la Ilíada o sèries de prime time”, comenta el director i dramaturg.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
SMILEY DESPRÉS DE L’AMOR

Fins al 20 de desembre
Aquitània Teatre

De dimarts a divendres a les 20h.
Dissabtes a les 17:45h i 20h.
Diumenges a les 17:30h.

La programació de monologuistes també seguirà a la cartellera de l’Aquitània Teatre amb El Peliculero de Víctor Parrado (diumenges a les 17:45h) i El Anticoah de Tian Lara (dissabtes a les 12:30h).

bANNER amic ficcions 2020