El Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Salt han proposat al director artístic del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, que coordini els treballs de la comissió tècnica que es formarà per elaborar el projecte de Centre de les Arts Escèniques, pertanyent a la xarxa de centres de producció de la Generalitat, partint de la base que aquest tindrà la seu a la Coma Cros de Salt. Així ho va anunciar ahir el regidor de Cultura saltenc, Josep Viñas, que també va explicar que encara està per perfilar la formació de la comissió, però que preveu que abans de l’agost aquesta comenci a treballar.

Salvador Sunyer és l’home consens per coordinar una comissió tècnica en la qual seran representades tres parts: la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Salt i el sector de les arts escèniques de Girona. Viñas va explicar ahir que la formació de la comissió encara està per perfilar, però confia que abans del mes d’agost se celebri una primera reunió per començar a treballar. El regidor saltenc va afirmar que ja han fet arribar la proposta a Sunyer, «que l’ha acollit amb il·lusió».

El consens que, segon Viñas, existeix en aquesta qüestió entre el Departament de Cultura i el consistori saltenc, és un reconeixement tàcit del govern que la seu del Centre d’Arts Escèniques serà finalment a la factoria cultural de la Coma Cros de Salt. En la comissió que elaborarà el projecte no està previst que hi sigui representat l’Ajuntament de Girona.

El consistori saltenc proposa que la seu del Centre d’Arts Escèniques ocupi la primera o la segona planta de la nau Kropotkin, que té un total de 1.850 mestres quadrats, i també posa a disposició, com a equipaments complementaris, altres sales -d’assaig, reunió o auditoris- de què disposarà aquesta enorme factoria cultural.

D’aquesta manera s’aclareix el futur de dos equipaments arran dels quals hi ha hagut algun enfrontament entre els ajuntaments de Salt i Girona. Finalment, Salt tindrà el Centre d’Arts Escèniques, i Girona, el d’Art Contemporani. En cap de les dues comissions tècniques que elaboren els projectes respectius hi ha representants del consistori veí.
Pel que fa a les obres de restauració i adequació dels espais de la Coma Cros, Viñas va explicar que l’estrucutura i la coberta de la nau Kropotkin, on hi ha previst situar la biblioteca, ja estan enllestides i que ara ja es treballa en els interiors.