La companyia lloretenca de teatre amateur Teatre de la Selva estrena demà i dissabte (21.00 h) el quart espectacle, una adaptació teatral de la narració Primer amor, de l’escriptor i dramaturg irlandès Samuel Beckett, a tres veus. Les tres veus són les de Pere Box, que també n’és el director, Marc Bertran i Joan Romà Ortiz, que encarnen un sol personatge, el protagonista de la història, un home estrany i marginal que «necessita parlar per continuar existint», segons Pere Box.

Primer amor és una narració escrita el 1946 que no va ser publicada fins al 1970. Beckett la va escriure originalment en francès, una llengua que no li era pròpia, per la necessitat que tenia de distanciar-se de la capacitat expressiva del seu propi idioma. L’obra és el retrat d’un home que parla gairebé de manera compulsiva i que explica com, després de morir el seu pare, el van fer fora de casa seva i es va convertir en un rodamón, fins a la seva oposició a l’amor d’una prostituta a la casa de la qual s’instal·la i en fuig en el moment en què aquesta pareix un fill seu. El personatge fuig constantment, mira de posar distància entre ell i el món, però la història d’amor amb la prostituta el destorba contínuament en el seu propòsit, ja que l’obliga a formar part del sistema i acceptar determinades convencions de les quals està intentant distanciar-se.

Pere Box afirma que en aquesta adaptació el més complicat ha estat «el repartiment del text», del qual han resultat unes nou-centes rèpliques i contrarèpliques que han obligat o obliguen els actors a fer un gran esforç tant de memorització com de concentració. Pel director lloretenc, el fet que l’espectacle sigui a tres veus «fa el text més intel·ligible», i afirma també que han mirat de «simplificar-ho al màxim, per tal que s’entengui el que s’explica» i també «desmitificar» el text de Beckett que, tot i això, Box reconeix que no deixa de ser «difícil». Primer amor també es podrà veure el 10 de maig a la sala La Planeta.