Teatre de l'Enjòlit fa reflexionar al públic sobre la violència i la democràcia a REALPOLITIK

La Companyia Teatre de l’Enjòlit, una companyia singular amb vocació de crear noves fórmules i que ens ha donat alegries de la talla de Potser Somniar (Premi Adrià Gual 2007 de l’Institut del Teatre), Corrüptia (2010); l’excel•lent Si no ens paguen, no paguem! (2013) o El setè Cel (2014), presentem a partir del 8 de febrer RealPolitik una farsa sobre un grup de gent que descobreix que donar una bufetada a determinades persones que s’aprofiten del poder ajuda a millorar la realitat que els envolta. Una obra escrita per Elies Barberà i Carles Fernández Giua per a Teatre de l’Enjòlit, una colleta de molt bona gent entestats en oferir teatre polític o de compromís, des de la comèdia: “Aquesta vegada parlem de l’escarni. Què passaria si anéssim una mica més enllà i, en comptes d’escridassar els arribéssim a tocar? En Carles i jo hem meditat sobre això i hem fet un text que planteja què passaria si la proposta funcionés”, ha exposat en Barberà. En Carles és, a més, el director i l’Elies també intervé com actor, en un repartiment de sis actors: Albert Alemany, Elies Barberà, Jenny Beacraft, Jordi Brunet, Arnau Marín i Marta Montiel, dirigits per Carles Fernández Giua. S’instal•la a La Seca Espai Brossa fins al 5 de març.

Realpolitik es pot descriure com un teatre d’agitació que utilitza el riure com a arma. Es una peça divertida que fa pensar, que convida el públic a reflexionar sobre la violència i que especula sobre el políticament incorrecte, tocant l’espectador amb preguntes latents avui en dia: quins mecanismes tenim per defensar la democràcia? Quins recursos té la ciutadania per defensar-se d’una classe política corrupta, instal•lada en el poder, que es dedica a vendre els recursos de tots i a posar-los en mans privades?

SABEM QUÈ ÉS LA VIOLÈNCIA
El punt de partida de Realpolitik és un acte violent. Potser és un acte d’autodefensa… Podria ser vist així? O, simplement, es tracta d’una agressió? Amb tota la seva dosi de farsa, amb l’explícita voluntat de provocar l’espectador, el tema de fons de la peça és molt seriós. De fet, es tracta de plantejar-nos amb el públic qüestions com: en què consisteix la violència? Què és el que anomenem violència quan ens referim al poder, quines modalitats assumeix? Quins són els límits que cal donar al poder?

A més, a Realpolitik hi ha un fort contingut generacional que impregna tot el treball i que crea un fort nivell d’implicació. “Què s’espera de la nostra generació, és a dir, els qui vàrem néixer als primers temps de la Democràcia o a les acaballes de la dictadura? Quin és l’espai de lluita que hem fet nostre? Quines són les nostres aspiracions? Què podem aportar? Sobre quines bases hem construït la nostra perspectiva del món? Com podem limitar el poder de forma real i creïble?”, planteja la companyia.

Així, doncs, és molt interessant saber quins són mecanismes tenim els ciutadans per defensar la democràcia i quins recursos tenim per defensar-nos d’una classe política corrupta instal•lada en el poder.

Voleu debatre? Voleu responses? Benvinguts a la Realpolitik!

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Divendres 10 de febrer.
COL•LOQUI POSTFUNCIÓ
En acabar la representació col•loqui amb la companyia.

Vols ser el nostre INFILTRAT?
Us convidem a viure el procés de preparació dels actors i de la funció des d’una hora abans de l’espectacle, veure l’espectacle i intercanviar impressions amb els actors al final de la funció. Això sí, hauràs de compartir les teves impressions a les xarxes amb el hashtag #InfiltratRealpolitik.

Si vols ser el nostre infiltrat escriu-nos a info@laseca.cat
PLACES LIMITADES!
(Requisit indispensable tenir xarxes socials!!)

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021