Teresa Antich, directora del ICEC

El Consell general de l’Institut Català de les Empreses Culturals, presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha aprovat el nomenament de Teresa Enrich com a directora de l’entitat en una reunió celebrada aquesta tarda.

Segons fixa la llei 20/2000, de 29 de desembre, de creació de l’Institut Català de les Empreses Culturals en el seu article 2, “L’ICEC té per objecte impulsar la creativitat artística i la producció, la distribució i la difusió de continguts culturals, mitjançant el desenvolupament de les empreses culturals, i també fomentar el consum culturals i l’ampliació de mercats per a la cultura catalana”.

El conseller de Cultura ha posat de relleu “la seva llarga experiència en el sector audiovisual, tant de cinema com de televisió, i el seu coneixement del mercat internacional basat en la realització de nombrosos projectes de coproducció amb empreses d’arreu del món”.

TRAJECTÒRIA DE TERESA ENRICH

Nascuda a Barcelona, Teresa Enrich, compta amb una trajectòria de més de 25 anys en el sector de la producció audiovisual i és considerada com una de les professionals de més experiència en el sector. Ha participat com a productora o directora de producció en desenes de projectes audiovisuals, entre els quals destaquen pel·lícules com Tras el Cristal, vorvik, Los supercamorristas, La habitación de Fermat o Carta a Eva, així com nombroses coproduccions amb països com França, Alemanya, Estats Units, Hong Kong, Brasil, Mèxic, Perú, Colòmbia, Argentina, Xile o Costa Rica.

En l’àmbit de la televisió, ha estat productora de TV movies i sèries com Mar Rojo, Engrenage I i II, Les Veus del Pamano i prop de 80 documentals en coproducció amb diversos països de Llatinoamèrica, que va realitzar exercint com a directora de producció de l’Associació de Televisions Educatives i Culturals Iberoamericanes (ATEI). També ha estat directora de producció de Canals Temàtics de Tele5/Planeta.

Ha estat vicepresidenta de la Academia de Cinema espanyol durant el període de presidència d’Àlex de la Iglesia i actualment n’és membre consultor en l’especialitat Producció.

Després de realitzar estudis de Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona, va realitzar el Màster en Comerç Internacional a EADA i es va diplomar en Film as a Popular Art a la City of London Polytechnic, en EAVE a Els Entrepeneurs de l’Eudiovisuel Europeen de Brussel·les i va realitzar un training en Producció a Los Àngeles.

Ha impartit docència al Màster de Producció de Cine de la Universidad d’Alcalà d’Henares, al Màster de Producció de Documentals de la Universitat Pompeu Fabra, així com a la Universidad de Mèrida (Venezuela), Universidad de Lima (Perú), ICI de México, Universidad de Medellín (Colòmbia), Universidad de Mendoza (Argentina) i a la Pia Monte de Madrid.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània