Terrassa Arts Escèniques enceta la temporada de teatre de tardor amb la multipremiada obra de la companyia Obskené, Fuenteovejuna. Una revisió del clàssic de Lope de Vega que buscarà la complicitat del públic per resoldre “el crim del poble”. La peça ha estat guanyadora del ALMAGROFF 2013 Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro, del festival de teatre de carrer Noctivagos 2013 d’Oropesa i primer premi del OFF de Calle de Zaragoza. A més també es va endur el Premi Max 2015 a la millor adaptació teatral.

Fuenteovejuna compta amb la dramatúrgia d’Anna Maria Ricart i la direcció de Ricard Soler i Mallol.

Aquest és un dels 7 espectacles reprogramats per aquesta temporada que s’haurien d’haver vist la passada primavera i van haver-se d’ajornar a causa de la pandèmia de la COVID19. En total aquesta tardor s’oferiran fins a 12 espectacles. Els teatres municipals obriran a un 50% de l’aforament i complint totes les mesures higièniques i de seguretat establertes.

Sinopsi

Aquesta és la història del famós poble que, cansat de les atrocitats d’un governador corrupte i violador, decideix unir-se per combatre i finalment matar el seu opressor.

Un espectacle trepidant que ens explica el clàssic des d’un punt de vista contemporani. Una clara aposta estètica que apropa l’espectador a set actors disposats a explicar el famós conte del Governador Comendador mentre ells mateixos seran víctimes i culpables d’allò que estan narrant. La força dels versos de Lope es barrejarà amb el llenguatge actual.

Sobre la companyia

La companyia Obskené, fundada per Constanza Aguirre, Judith Pujol i Ricard Soler, neix a mitjans de 2008 amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors; la creació es basa en l’exploració de les diferents disciplines que formen les arts escèniques. “Fugim de la primacia del text, de l’actor o del director, per entendre les arts escèniques com un autèntic treball en equip des del principi del procés creatiu on cadascú treballa des de la seva especialitat per al si de la col·lectivitat.”

La companyia Obskené vol mostrar en escena allò que fins ara s’ha amagat darrere el teló de fons. “Busquem una creació obscena, descarada contemporània.”

PROGRAMACIÓ ADULTA

 • dissabte 19 de setembre al Teatre Alegria
  Fuenteovejuna

 • divendres 16 d’octubre al Teatre Principal
  Viejo amigo Cicerón

 • divendres 23 d’octubre al Teatre Principal
  Un entorn, un mitjà, un món: una certa contemporaneïtat

 • diumenge 15 de novembre al Teatre Principal
  Un dia qualsevol

 • dissabte 21 de novembre al Teatre Alegria
  Potser no hi ha final

 • diumenge 29 de novembre al Teatre Alegria
  I Jornada de teatre inclusiu i accesible: Festival Simbiòtic a Terrassa

 • dissabte 12 de desembre al Teatre Principal 
  Festival MiTS – Videodansa, moviment i transformació social

 • diumenge 20 de desembre al Teatre Principal
  La gavina

PROGRAMACIÓ FAMILIAR

 • diumenge 27 de setembre al Teatre Principal
  La nena dels pardals

 • diumenge 18 d’octubre al Teatre Principal
  Jojo

 • diumenge 22 de novembre al Teatre Principal
  Mobilus

 • diumenge 13 de desembre al Teatre Principal
  El fabuloso museo de Lulú Cologne