L’Old Vic Theatre es trobava gairebé ple a la preestrena d’All about my mother, adaptació teatral de la pel.lícula de Pedro Almodóvar Todo sobre mi madre. El resultat d’aquest desafiament artístic no va defraudar el públic heterogeni, entre el qual hi havia bastants espanyols, que va assistir a la funció.

L’obra havia creat una gran expectació entre els londinencs, sobretot els admiradors del director manxec. Molts van alabar la valentia del dramaturg Samuel Adamson pel repte que suposava portar a l’escena una pel.lícula, amb l’afegit que és sabuda l’aversió d’Almodóvar que altres toquin la seva obra.

Per als que no havien vist el film, la versió teatral va actuar com un reclam per veure-la immediatament. I per als que ja l’havien vist, però la tenien potser una mica oblidada pel pas del temps (Todo sobre mi madre es va estrenar el 1999) la posada en escena i els personatges van aconseguir rescatar trossos de memòria. Els decorats i el cartell de l’obra remeten directament als utilitzats al film. El planter d’actors es redueix, i algunes escenes hi són al.ludides sense ser representades.

REFERÈNCIA A LORCA
El personatge d’Esteban (Colin Morgan), el fill mort de Manuela apareix al llarg de l’obra, com a record o memòria d’aquesta; i al final es recita Bodas de sangre, de Federico García Lorca, però segueix sent una adaptació, una mica lliure, de la pel.lícula.

La preestrena va comptar amb la presentació de l’actor Kevin Spacey, el director artístic de l’Old Vic. “Aquest és el meu discurs de per si de cas“, va dir, alertant de possibles interrupcions per problemes tècnics. Afortunadament no n’hi va haver. La interpretació va arrencar riallades a les parts còmiques, especialment amb el paper del transvestit Gust (Mark Gatiss).

A l’espera que Almodóvar vagi a l’estrena mundial a la capital brità- nica, el 4 de setembre, l’actriu Lesley Manville, que interpreta el paper de Manuela (Cecilia Roth en la versió fílmica), va assegurar que al cineasta li agradarà l’obra. “Caurà rendit als nostres peus“, va afirmar al diari The Daily Telegraph.

  • guinovart
  • luis pedrahita
  • Rhapsody of Queen
  • la dona del 600
  • obeses
  • la neta del senyor linh
  • lehman trilogy
  • juan tamariz