El Tantarantana ens comunica que fins el divendres 28 de juny tindran a la sala ATIC22 l’espectacle Si tinguéssim més coca et demostraria com t’estimo, del dramaturg irlandès John O’Donovan. Alberto Díaz, director  i co-autor de l’adaptació (juntament amb Gemma Beltran Aniento)  i els seus dos protagonistes Pau Escobar i Marc Balaguer ens expliquen les claus de l’èxit del muntatge que torna a l’Àtic22 després de convertir-se en l’espectacle revelació de la passada tardor exhaurint entrades a totes les funcions.

L’obra parteix d’una situació límit per als seus dos protagonistes. Dos joves d’una ciutat petita i sense oportunitats atrapats a un terrat envoltats de policia. Com no podran marxar ni separar-se, els assaltaran les converses que tenen pendents, i tots els fantasmes de la seva relació sortiran a la superfície.L’original de John O’Donovan es va estrenar al 2016″ ha explicat Alberto Díaz. Hem treballat l’adaptació per apropar al màxim la versió anglesa a la realitat de Barcelona: hem transformat la nit de Halloween en la Nit de Sant Joan, per posar-vos un exemple. L’objectiu és que els personatges ens siguin el màxim de propers possible per a que ens arribi el que es important de l’espectacle: la relació entre ells.”

Per a aconseguir aquest clima, l’espai juga un paper determinant:”Ens agrada parlar d’un exterior claustrofòbic”, comenta l’actor Pau Escobar. Són fora… però no poden marxar!  No tenen escapatòria i s’acaben despullant de les seves pròpies pors l’un davant de l’altre.”.

“I en el fons és d’això del que parla l’obra” ha completat el director“de por, d’amistat, i d’amor. De com intentem estimar-nos encara que hi hagi barreres que ho posen difícil.” 

SINOPSI
És la nit de Sant Joan en una ciutat petita. Hi ha una festa en algun lloc i els nostres dos protagonistes tenen tot el que necessiten: alcohol, pasta, drogues… I es tenen l’un a l’altre. L’únic problema es que estan atrapats. Atrapats en un terrat. Junts. I mentre esperen que la policia deixi de donar voltes a l’edifici, se n’adonen que s’han de dir algunes veritats. Una inusual i agra comèdia romàntica que ens parla sobre l’amistat, l’amor i la por.

Micky i Ray
La proposta de Si tinguéssim més coca et demostraria com t’estimo és anar acompanyant els dos protagonistes en la descoberta de les fissures de la seva relació i en la pressa de decisions difícils que hauran de prendre.

Marc Balaguer interpreta en Micky, i el defineix com“el jove rebel del poble, el que tothom estima i odia a parts iguals.” El personatge de Balaguer fa servir la violència com a únic canal de comunicació. “Sempre es fica en baralles perquè no té ni idea de com expressar el que sent i ho fa a través de la violència. Només pot alliberar-se de les seves càrregues amb en Ray, l’única persona a qui estima de veritat.”

Per la seva banda, Ray, interpretat per Pau Escobar, encarna les ganes de començar una nova vida. “En Ray és molt sensible i té molta por a sobre, i alhora té moltes ganes de començar de nou”, explica Escobar. “I per la claustrofòbia de l’espai anirà despullant-se de pors i fantasmes davant l’única persona que li importa al món, que és el Micky.”

Exposant-los a aquesta situació límit, l’espectador els acompanya en aquest coneixement de l’altre i de si mateixos, “I és molt bonic anar descobrint les diferents cares dels personatges a poc a poc…” afirma Marc Balaguer. “…I no us direm res més perquè no us volem desvetllar totes les sorpreses!”ha completat divertit Alberto Díaz.

CONTENTS DE TORNAR!
Si tinguéssim més coca et demostraria com t’estimo torna a la sala Àtic22 després de desvetllar-se com el gran èxit del principi de temporada. “Molta gent es va quedar amb ganes de veure la funció. I per això estem molt contents de tornar. I ens fa molta il·lusió fer-la just al principi de l’estiu: en el moment exacte en que passa la ficció!”

L’espectacle es podrà veure del 13 al 28 de juny de dijous a diumenge a les 20:30 a la sala Àtic22. (diumenge 23 de juny dia excepcional sense funció).

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here