'Concert per a nadons'

Els dies 28 i 29 de maig podreu tornar a portar els vostres nadons al teatre. L’Espai Lliure de M ontjuïc recupera la magnífica proposta concert per a nadons en la que serà ja la segona temporada d’aquest espectacle destinat als més petits de tots (fins als 5 anys).

Concert per a nadons. Suite n.1 El batec del cargol repeteix la fórmula, però canvia de repertori. Perquè la música és infinita i la sensibilitat infantil també.El muntatge es podrà veure del 24 al 29 de març a l’Espai Lliure de Montjuïc.

El batec és la primera música que escoltem molt abans de néixer. És probablement l’element sonor que millor sintetitza l’origen de la vida. El cargol és una icona de fragilitat i innocència, però també de constància i autonomia. En la cruïlla d’aquestes idees està el punt de partida d’aquest nou concert.

Per als que no el coneixeu, Concerts per a nadons és un projecte amb l’assessorament del músic i pedagog portuguès Paulo Lameiro. Són concerts on els infants fins a 3 anys són convidats a escoltar música. No es tracta de teatre musical, ni és una història o un conte. En aquesta proposta es busca el gaudi de la música compartida entre nadons i intèrprets, pares, mares i germans, avis i amics. Cada concert és una experiència d’intercanvi i complicitat on el descobriment de la música en viu i el silenci creen moments intensos i sorprenents.

Tant important com els sons i la música són tots els altres elements presents en al concert. Els nadons i els infants descobreixen que la música “es pot tocar” quan els intèrprets els acosten els instruments i aquests experimenten la vibració i la intensitat del so, així com les dimensions i el tacte dels mateixos. Es produeix un intercanvi real entre músics i audiència.

Es busca una experiència de proximitat, una vivència de la música en la que no hi hagi intermediaris, ni butaques, ni escenari. Així, la disposició del públic és en un format reduït, al voltant dels intèrprets. Cada persona s’ha de sentir immersa en el concert; la intimitat, la proximitat i la força de la música juntament amb la comoditat en l’ambient creat fan que no hi hagi barreres entre intèrprets i públic. La creació d’una ambientació bàsica, sobretot a partir de la llum i vestuari, contribueix a afavorir un clima predisposició d’escolta activa per part del públic.

Aquest espectacle produït per Temporada Alta 2014 i EL CANAL – Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona, compta amb Paulo Lameiro com a consultor artístic i està dirigit per Carles Pedragosa, qui a més l’interpreta juntament amb Laura Codina, Jordi Santanach, Joan Manuel Chouciño, Faló Garcia, Queralt Prats, Nina Sunyer, Antonio Izquierdo, Neus Mas i Alba Pujol.