L’humor de Tricicle s’instal•la en la versió que Paco Mir ha fet de La Venganza de Don Mendo, el clàssic per excel•lència de Pedro Muñoz Seca, que arriba durant el mes d’abril als Teatros de Canal amb un repartiment encapçalat per Javier Veiga i Laura Domínguez.

Paco Mir ha destacat que aquesta adaptació de la popular obra de Muñoz Seca “respecta l’esperit original”, tot i que actualitzant els acudits i algunes paraules concretes. “Hi ha coses que es van escriure l’any 1918 que avui no s’entendrien i per això hem retallat tot allò superflu sense afegir res”, diu el director.

Mir assegura que en aquesta posada en escena l’humor de Tricicle queda molt present amb uns personatges molt a l’estil de la formació. Tanmateix, afirma que cap espectador que conegui l’obra trobarà a faltar res.
Aquesta revisió de La Venganza de Don Mendo demostra que Pedro Muñoz Seca i Tricicle tenen punts en comú, ja sigui a través dels anacronisme com en “l’humor paral•lel”, tal com el defineix Mir. El vestuari de Marta Wazinger n’és un exemple.

Segons Albert Boadella, director dels Teatros del Canal, “el món de la comèdia és més higiènic i molt més difícil” d’afrontar que la tragèdia. “L’humor és un distanciament ver els esdeveniments que permet no caure en el fonamentalisme”, sentencia el Joglar.

Javier Veiga considera “una gran responsabilitat” interpretar el paper protagonista de Don Mendo: “Molts espectadors es saben de memòria fragments complets d’aquesta obra i per això m’enfronto a ella amb un cert temor però amb alegria”.

El polifacètic actor apunta que el gènere de l’obra, paradigma de l’astracanada teatral, també podria anomenar-se “classic movie” ja que la versió compta amb versos que semblen extrets d’obres com La Dama Bona, de Lope de Vega.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>