Excavacions a Londres de The Curtain, el teatre on William Shakespeare va estrenar les seves primeres obres.

Les restes del teatre The Curtain (El teló) on William Shakespeare hauria estrenat obres com Enric V i Romeu i Julieta han estat descoberts a l’est de Londres, segons ha informat avui el Museu d’Arqueologia de la capital britànica.

Els responsables d’aquest museu han qualificat la troballa d’“emocionant” ja que fins ara la localització exacta del teatre era un “misteri” encara que se sabia que el teatre inaugurat l’any 1577 es podria trobar per la zona.

Com a part d’uns treballs de regeneració, els arqueòlegs del museu van trobar a tres metres de profunditat restes “en molt bon estat de conservació”, com el pati i els murs de la galeria. Les excavacions, que seguiran durant un temps, es troben en un carrer del londinenc barri de Shoreditch, a pocs metres d’on es va trobar l’any 2008 el teatre The Theatre, on Shakespeare va debutar com a actor i on es van representar les seves primeres obres.

Un portaveu de les excavacions va assegurar que es tracta d’un dels descobriments “més importants” dels últims anys relacionats amb el dramaturg anglès ja que des de 1622, els arqueòlegs i els historiadors havia perdut el rastre del teatre.

The Curtain va ser la seu de la companyia de Shakespeare, El senyor dels Chamberlain Men, des 1577-1597, quan es van estrenar obres del bard com Titus Andrònic, Romeu i Julieta, Somni d’una nit d’estiu i Enric V.

La llegenda explica que l’actor i director del teatre, James Burbahe, el va desmantellar de la nit al dia per un problema amb el propietari de l’edifici i va fundar The Globe, on es van representar les majoria de les obres de Shakespeare.

Ara s’espera que les excavacions siguin obertes al públic en un futur i fins i tot que es reconstrueixi i s’arribin a representar obres aquí, com passa amb The Globe, una recreació del teatre originari que es troba a les ribes del riu Tàmesi.

El director de la Royal Shakespeare Company, Michael Boyd, ha dit avui que el descobriment és “inspirador” i que estava “desitjant tocar el fang i les pedres i sentir la presència d’un espai on les primeres obres de Shakespeare van causar un gran impacte”.

Plough Yard Developments, l’empresa de construcció propietària del lloc on s’han trobat les restes, va revelar que esperen poder treballar amb el Museu Arqueològic de Londres, experts en Shakespeare i autoritats locals, per donar accés al públic a les excavacions i que aquestes formin part d’un nou projecte urbanístic.