La gran majoria de les nostres importacions vénen de fora del país. Si no tenim èxit, correm el risc de fracassar. Aquestes frases no pertanyen a cap humorista sinó al president dels Estats Units, George W. Bush. Potser per això, el dramaturg Paco Zarzoso ha decidit agafar-ne el vessant més teatral per dibuixar a Arbusht un Bush humà, entre còmic i tràgic, innocent però terrible al mateix temps. L’obra és un encàrrec del Teatre Lliure dins del projecte Autoria Textual Catalana i el mateix Lliure, amb el seu director, Àlex Rigola, al capdavant, n’ha fet el muntatge que es presenta en exclusiva al Festival Grec. L’obra es comença a representar avui fins al 30 de juliol a l’Espai Lliure.

El text de Zarzoso recorre diferents etapes de la vida de l’actual president nord-americà, des que es va rehabilitar de l’alcoholisme fins a l’episodi de l’Iraq. Així, l’obra es desenvolupa a través de les paraules del mateix Bush, que amb l’única escenografia d’uns lavabos públics, es descobreix com un individu humanitzat. Per Zarzoso, l’obra posa al descobert un personatge mediocre acaba sent l’home més poderós del món.

Al mateix temps, recolzen el personatge principal una galeria de secundaris que, d’una manera o altra, han influït en la vida de Bush: un reverend que indica el bon camí a seguir, un petrolier o la vicepresidenta, el secretari i la consellera del seu gabinet presidencial. Aquests personatges tenen la funció de mostrar la vulnerabilitat de Bush, segons l’autor del text.

Rigola, director del muntatge recorda que el repte que se’ns plantejava era com fer creïble al públic un George Bush. Encarnat per l’actor Julio Manrique, el Bush d’Arbusht no vol ser una imitació i de fet no hi ha cap caracterització física perquè Manrique s’assembli al polític texà. No volíem fer-ne una còpia exacta sinó extreure’n l’ànima.

  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad