L’obra Uuuuh! de Gerard Váquez, estrenada el mes de novembre passat al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), iniciarà divendres que ve al teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) una gira que el portarà per catorze localitats catalanes, segons ha informat avui el TNC.

Després del seu pas per Sant Cugat, el muntatge viatjarà el gener i febrer a Badalona, Valls, Reus, Mollerussa, Igualada, Sant Esteve de Palautordera, Tordera, Blanes, Terrassa, Lleida, Tarragona, Tàrrega i Salt.

En les representacions a la sala tallers del TNC, del 3 de novembre al 4 de desembre passats, Uuuuh! va reunir 4.946 espectadors, amb una ocupació del 81,22%.

Sota la direcció de Joan Font, l’actor Ferran Rañé dóna vida en aquesta obra al pallasso Charlie Rivel, nom artístic de Josep Andreu, que es va convertir en un dels grans ídols de l’escena en l’Alemanya d’Hitler omplint diàriament el teatre Scala de Berlín.

El muntatge, que integra escenes de clown i dels assajos combinades amb teatre de text que passa per l’humor i la tragèdia, reprèn les vivències de Charlie Rivel amb el règim nazi i situa l’acció al 1944, quan el pallasso es veu obligat a actuar en l’aniversari del Führer convidat per la Gestapo. Uuuuh! és un crit contra l’abús de poder des de la tendresa d’un pallasso.

bANNER amic ficcions 2020