Viu el Teatre ens comunica que impulsarà una prova pilot del Projecte Global d’Immersió de les Arts en la Primera Infància en Escoles Bressol Municipals de Barcelona. El Projecte, que compta amb el suport de la Direcció General d’Escoles Bressols Municipal de Barcelona, té per objectiu que cultura educació vagin de la mà per acompanyar en la recerca de noves metodologies que potenciïn les habilitats comunicatives, socials i emocionals dels infants. Aquesta iniciativa treballarà en diferents línies que incidiran en els equips docents, a través de formacions especialitzades, en les sessions que aquests professionals faran als alumnes, i també en  les famílies a través de diferents tallers d’art, música, dansa i teatre.

“Crec en la necessitat de donar-nos la mà el sector cultural i educatiu, per tal de compartir coneixements i experiències, i treballar conjuntament en noves metodologies. Junts sumem per fomentar una societat més sostenible, més respectuosa, més empàtica i més creativa”, comenta Gisela Juanet, Cap de Projectes de Viu el Teatre, i afegeix: “Per aquest motiu des del Servei Educatiu de Viu el Teatre impulsem propostes pedagògiques per les escoles, a partir de les arts escèniques, que promouen activitats que tenen com a objectiu fomentar les habilitats comunicatives, socials i emocionals dels infants.”

Aquesta prova pilot, en la que ja estan participant educadores de diferents escoles de Ciutat Vella, es durà a terme en dos centres de la ciutat, l’Escola Bressol de Can Carelleu i l’Escola El tren de Fort Pienc, i acabarà amb una representació de l’espectacle de Viu el Teatre PINTAMÚSICA, dirigit a públic de primera infància (de 0 a 4 anys).

PINTAMÚSICA, UN ESPECTACLE REFERENT
Aquest espectacle creat per Berta Ros, Gisela Juanet i Lorena Lliró, combina música, art i teatre i proposa a les criatures un viatge creatiu i sensorial que parteix de les estacions de l’any i que acaba amb el quadre Dona i ocells en la nit de Joan Miró.

Estrenat l’any 2015 dins del cicle CCCB Babies amb només 6 funcions inicials, amb el temps s’ha convertit en una de les produccions de Viu el Teatre amb més projecció: s’han realitzat més de 400 representacions i ha passat pels principals circuits de teatre per nens i nenes de Catalunya i Espanya com FETEN a Gijón, Feria Ciudad Rodrigo a Castilla y León o la Red de Teatros de Madrid, entre altres.

Actualment PINTAMÚSICA segueix gaudint del reconeixement del públic exhaurint totes les localitats de la temporada que farà al Teatre Romea, del 16 de febrer al 28 de març dins del Cicle Petit Romea, i esgotant també totes les entrades de les 25 funcions escolars i familiars que farà per diferents ciutats de Catalunya.

VIU EL TEATRE S’INTERNCIONALITZA
Viu el Teatre portarà al Festival OFF d’Avinyó (França) la producció PINTAMÚSICA. L’espectacle es podrà veure per primer cop en aquest festival de teatre que es farà del 3 al 26 de juliol.

Aquesta fita reafirma el procés d’internacionalització de tots els projectes de Viu el Teatre iniciat a principis de temporada participant en fires professionals com al Performing Arts Market Seoul (PAMS), a Korea, teixint noves complicitats amb l’Associació Internacional de Teatre per a Públic Infantil i Juvenil o amb l’estrena de PINTAMÚSICA a la 24a edició del Bursa Internacional Theatre Festival, a Turquia. Noves oportunitats que consoliden Viu el Teatre com una Plataforma de Desenvolupament de Creacions Escèniques per a Públic familiar i Primera Infància amb un gran compromís amb els serveis educatius i el teatre.

  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón