Ho han tornat a fer. Que sí, i no em cansaré de repetir-ho: el Festival Píndoles ha portat el microteatre a nivells qualitatius i de dignificació que no hauria imaginat fa quatre anys. Perquè tots, companyies i públic, hem anat aprenent a fer i a gaudir en 15 minuts, a crear i a entrar en dramatúrgies comprimides, a jugar amb recursos que demanen molta imaginació i a descobrir móns possibles.

Ahir El Maldà acollia la primera parada de la #GiraPíndoles, una primera sortida de les 4 obres guanyadores del festival amb entrades exhaurides (tres per part del jurat professional i una per part del públic del públic) i que va agradar, i molt, en el fons i en la forma.

Ambulantis: Teatre d’ombres precís i preciós que, com bé diuen ells abans de començar, no cal entendre. Una peça per gaudir amb l’estómac, amb els ulls, amb el nas i amb les orelles al voltant dels viatges: els que fem perquè volem i els que ens són obligats. Quin viatge en només quinze minuts!

Aquest sol, hi és per a tots?: Vaig entendre per què havia guanyat el premi del públic. Textos de Mercè Rodoreda i de Guillem Ramisa acompanyen una conversa real que ens transporta, directament, a l’horror i el drama del Mediterrani.

Alex Barti: Com pot tenir tanta vida i personalitat una titella? Encara m’ho pregunto avui. Subtil, graciós, hipnòtic i il·lusionista, l’Alex Barti interpreta i toca el piano millor que molts. És obligatori veure’l en acció!

Duel: L’enginy com a forma de fer teatre i amb uns efectes de so brutals (no sé si és per deformació professional, però vaig quedar embadalit!). Un engranatge perfecte entre actors, posada en escena, dramatúrgia i so que fa de molt bon veure. De les millors propostes que he vist en totes les edicions!

Més profunditat, més capes, més intencionalitat… les obres del Píndoles han agafat una volada impensable fa un temps i han establert una manera de ser i de fer que les fa esdevenir una proposta teatral única.

Avís per a navegants: Ahir vam exhaurir entrades al Maldà i encara teniu dues cites més, avui al Teatre Tantarantana (20.30h) o demà dimecres a la Sala Flyhard (20.30h). Queden molt poques entrades i us asseguro que no us en penedireu. Us dono la meva microparaula!

  • pablo milanés
  • Señora de rojo sobre fondo gris